24 de agost de 2019
24.08.2019
Diari de Girona

Cau una banda dedicada a robar bombones de gas refrigerant a empreses

Assalten empreses als polígons d'Aiguaviva i Fornells fent butrons, encastaments o forçant les portes amb una palanca S'enduen bombones per valor de mig milió d'euros; també havien actuat a Tarragona i en altres punts de Catalunya

24.08.2019 | 01:26
Cau una banda dedicada a robar bombones de gas refrigerant a empreses

La Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra han desarticulat una banda dedicada a robar bombones de gas freó. Van actuar en empreses d'Aiguaviva i Fornells de la Selva i de quatre localitats més de Catalunya. La investigació conjunta de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Civil atribueix al grup fins a 12 robatoris amb força comesos des de febrer de 2019 i ha permès la recuperació d'un total 255 bombones de gas freó.

Els autors intentaven vendre el producte, d'un preu elevat, fora del mercat legal a un preu més econòmic amb l'objectiu d'obtenir un gran benefici econòmic. El gas freó és un refrigerant utilitzat en aparells domèstics i industrials com aires condicionats o neveres.

La detenció dels vuit integrants -cinc han ingressat a presó- del grup va tenir lloc el 14 d'agost, en una operació conjunta de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Civil en la qual es van fer entrades i registres a diversos domicilis dels investigats a Sabadell, Terrassa, Badalona i la Pobla de Mafumet, on es van trobar fins a 195 bombones de gas freó.

La investigació conjunta es va iniciar el passat mes de febrer en tenir coneixement del primer dels robatoris amb força d'aquest tipus a la demarcació de Tarragona. Després d'aquest, es van detectar més robatoris similars a diverses empreses d'arreu de Catalunya.


Butró i encastaments

Tot i que el tipus de força emprada pels autors dels robatoris era diferent en un cas o altre, ja que tant podien accedir a les empreses fent un butró, un encastament o fent palanca en una porta, els agents investigadors van detectar que tots els robatoris tenien un element en comú: les naus industrials robades eren empreses del sector de la refrigeració que podien contenir gas freó i, precisament, els autors només sostreien bombones d'aquest refrigerant i no s'emportaven altres objectes de valor que pogués tenir l'empresa. Per dur a terme la seva activitat delictiva, cada integrant del grup tenia una tasca assignada. Abans de perpetrar el robatori, un grup es desplaçava amb furgonetes a polígons industrials per fer recerca d'empreses dedicades a serveis de refrigeració on poder sostreure bombones de gas freó. Un cop detectades les empreses on robar, altres membres més actius s'encarregaven de perpetrar el robatori.


Mig milió d'euros

També existia un membre encarregat de facilitar els vehicles amb els quals es cometien els robatoris i un altre emmagatzemava les bombones sostretes. El gas freó té un elevat preu i el venien a baix preu. El valor total de la mercaderia sostreta s'eleva a 500.000 euros de valor de preu de venda al públic.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook