L'Ajuntament de Sant Miquel de Campmajor imposarà sancions d'entre 50 ? i 750 ? pel mal ús dels contenidors i instal·larà càmeres per detectar actituds incíviques en la gestió de la brossa. Es tracta d'una campanya que el consistori va anunciar a finals d'agost per tal de millorar la gestió dels residus.

Tal com va explicar l'alcalde del municipi, Oriol Serrà, al mitjà Pla Estany Digital, les mesures han consistit a col·locar cartells dissuasius, càmeres de vigilància i també llums solars detectors de moviment a la zona dels contenidors. Tot plegat, després d'una ronda de xerrades amb els veïns per fer pedagogia del reciclatge, un problema que el municipi arrossega des de fa diversos anys.

D'altra banda, Serrà va anunciar que d'aquí a dues setmanes entrarà en funcionament una àrea tancada per voluminosos, que s'ha instal·lat al costat de l'àrea propera a l'Ajuntament. Aquesta àrea és exclusiva per als veïns, que hauran de demanar la clau a l'Ajuntament per dipositar mobles, electrodomèstics i ferralla electrònica. L'alcalde també va explicar que, durant l'any vinent, si el consistori pot assumir-ne la despesa, tancaran totes les zones de contenidors, de manera que només hi puguin accedir els veïns amb el seu codi personal.

D'altra banda, el consistori vol augmentar els nivells de reciclatge del municipi, que es mou pels voltants del 30%, amb la instal·lació d'una petita deixalleria on es puguin dipositar objectes que no es poden llençar als contenidors habituals, com ara les piles.