La pantalla tàctil de l'ascensor superior del barri de Sant Pere de Ripoll està fora de servei des del 25 d'agost perquè algú ha trencat la pantalla tàctil. Segons informa el RipollèsDigital.Cat, la peça trencada té un valor aproximat de 1.000 euros i a més s'ha de demanar en origen. Per això la reparació es retarda.

Es tracta del segon acte vandàlic que inutilitza un instrument molt important per a milers de persones. La policia local treballa per veure si a través de les càmeres de seguretat pot identificar els autors de la bretolada.

Fa aproximadament un any, una altra bretolada va deixar inoperant l'ascensor. En aquella ocasió van detectar els autors, els quals van haver de pagar la reparació.

Els ascensors del barri de Sant Pere tenen un historial de bretolades. Fa uns anys, dues persones van quedar atrapades dins d'un dels ascensors per culpa d'uns brètols que havien fet sortir la caixa de guies a cops de peu.

Els ascensors uneixen uns habitatges construïts a la dècada dels setanta que estan situats en decalatge important per damunt del centre urbà. L'alternativa als ascensors és una pujada de pendent molt vertical.

L'Ajuntament va fer els ascensors per millorar les condicions dels habitatges en un barri amb una població d'edat avançada. Al barri, hi ha una residència geriàtrica, el casal de la gent gran, una escola d'educació especial i equipaments esportius. Els ascensors s'han posat de manera progressiva en una col·laboració entre l'Ajuntament, l'Agència Catalana de l'Habitatge i els veïns.