La sostenibilitat de diferents mitjans de transport es posarà a prova demà en un trajecte entre Girona i Vilablareix que es podrà cobrir a peu, en bicicleta, cotxe o autobús, al final del qual es compararan els resultats a partir de diferents paràmetres.

La plataforma Mou-te en bici i l'Ajuntament de Vilablareix coorganitzen aquesta iniciativa, que es correspon a la Cursa de mitjans i s'emmarca en la Setmana Europea de la Mobilitat sostenible i segura. La cursa sortirà dijous a dos quarts de cinc de la tarda de la plaça del Vi de Girona i tindrà Can Gruart, a Vilablareix, com a punt d'arribada.

L'Ateneu Cooperatiu de les terres gironines dona suport a una sèrie de propostes de l'economia social en mobilitat sostenible al Gironès. A banda de la Cursa de mitjans, per al dia 19 -entre les 5 de la tarda i les 8 del vespre- també s'ha organitzat un Espai d'entitats de l'economia social al territori, relacionades amb la mobilitat sostenible, en el qual participaran Ecosol, també Mou-te en bici, Som mobilitat, Tribici, Véloblareix i el mateix Ateneu.

El programa es completarà amb una cursa d'orientació per a equips d'infants i famílies, un taller de primers auxilis per a accidents de bicicleta, la presentació d'iniciatives i un debat per la mobilitat sostenible i la representació d'un conte cooperatiu a càrrec de la companyia La Minúscula.

Les activitats continuaran divendres i dissabte, a Girona i Sant Julià de Ramis.