Les Planes acabarà la renovació de la totalitat de l'enllumenat públic l'any vinent. Segons va explicar l'alcalde de la localitat, Eduard Llorà (JuntsxCat), en els pròxims mesos tindrà lloc la licitació de la darrera part del canvi de lluminàries i la intenció és fer el canvi a principis del 2020.

Llorà va explicar que representarà una inversió d'uns 50.000 euros. El canvi de lluminàries abastarà el nucli antic, la Plaça i la pujada del Remei. Llorà va remarcarque es tracta de la part del poble amb més habitants. A més, va precisar que si bé és la més poblada no representa una gran extensió respecte al conjunt de la trama urbana.

Va assenyalar també que la renovació de les lluminàries es va començar fa uns quatre anys amb un pressupost d'execució global de 390.000 euros. Segons Llorà, en aquest temps han canviat els vells llums de sodi per leds a les urbanitzacions i barris perifèrics del poble. Per exemple, el 2017 van canviar unes 240 lluminàries, en llocs com el Jonquer, la Roureda i Pocafarina i el 2016 van canviar les lluminàries de l'avinguda Narcís Arnau. La substitució de les lluminàries ha tingut ajuts de la Diputació de Girona.