L'aeroport de Girona va assolir ahit al matí els 75 milions de passatgers en els seus 52 anys d'història. El passatger que ha permès arribar a aquesta xifra va aterrar a les 12.15 h en un vol de Ryanair procedent de Cracòvia. El viatger va ser rebut per una representació d'Aena, que li va lliurar un certificat acreditatiu i una rèplica de l'escultura que presideix l'entrada de l'aeroport.

Les instal·lacions de Vilobí es van inaugurar el 1967 per tal de facilitar l'accés turístic a la Costa Brava, que ja era una de les destinacions amb més demanda de l'estat espanyol. Segons els responsables de l'aeròdrom, el fet d'haver arribat als 75 milions de passatgers demostra la importància de l'aeroport en el desenvolupament socioeconòmic del territori. Així mateix, consideren que permet afrontar amb confiança els nous reptes de futur, i refermen l'aposta d'Aena per convertir les instal·lacions de Vilobí en complementàries de l'aeroport Josep Tarradellas-El Prat.

En un moment complicat

Aquesta fita arriba en un moment complicat per a l'aeroport gironí, després que Ryanair -la seva principal operadora- hagi anunciat que tancarà la seva base el proper mes de gener. Malgrat que hi continuarà havent vols de la companyia irlandesa, falta saber de quina manera afectarà les seves freqüències. Que el viatger 75 milions arribés precisament en un vol d'aquesta aerolínia podria ser una paradoxa, però ho és menys si es té en compte que al voltant d'unes tres quartes parts dels vols que aterren a Girona els duen a terme avions de Ryanair.