El teulat de l'immoble número 14 del carrer Lliberada Ferrarons es va enfonsar el matí del diumenge, dia 29 de setembre. L'enfonsament es va produir en vertical i no va afectar les parets laterals i la façana.

Segons informa Ràdio Olot, la fressa va alertar els veïns, els quals van avisar els Bombers, que van comprovar que les bigues del sostre havien cedit i les teules amb tot el parament se n'havia anat avall.

Els Bombers van comprovar que l'estructura s'aguantava per les parets de càrrega. Després de senyalar les baranes que envolten l'edifici, els Bombers van marxar.

L'edifici està en molt mal estat i fa molt de temps que està deshabitat. L'Ajuntament ha enviat requeriments a la propietat perquè l'ensorrin o el rehabilitin però no ha obtingut resultats.

En el ple del gener d'enguany, l'Ajuntament va aprovar declarar l'edifici en ruïna.

L'aleshores alcalde, Josep Maria Corominas, va explicar que avisarien el propietari de la declaració d'estat ruïnós de l'edifici. També va plantejar que en el cas que el propietari no fes cas de l'avís de ruïna, l'Ajuntament faria una declaració de ruïna imminent i faria l'enderroc de manera subsidiària. És a dir, cobraria la feina a la propietat.

Ahir, el regidor d'Urbanisme, Jordi Güell, va apuntar, a Olot Televisió, que l'Ajuntament ja ha iniciat el procés de contractació de l'empresa que farà l'enderroc de l'edifici de l'enfonsament i dels dos dels costats.

Güell va explicar que l'enfonsament de la teulada va coincidir amb l'aparició al butlletí oficial de les notificacions. Ara, l'Ajuntament ja pot ensorrar els edificis i, segons va explicar Güell, ho farà de manera imminent.

L'any passat va tenir lloc un esdeveniment similar a la plaça Capdenmàs. En aquella ocasió van haver de desallotjar els veïns de les cases dels costats, els quals van tardar a tornar a casa.