La Intersindical-CSC considera que quan Foment de Treball es refereix a l'aturada de país que ells i la Intersindical Alternativa de Catalunya han convocat per l'11 d'octubre com a «vaga política» sona a intent de «vulnerar drets fonamentals de nou». Recorden que la patronal va intentar declarar il·legal la vaga del 8-N del 2017, un tema que encara està pendent de resolució al Tribunal Suprem.

El seu vicesecretari general, Sergi Perelló, dimecres va fer una crida a la unitat sindical per defensar el dret fonamental que «està en perill» davant l'actitud «bel·ligerant» de «certes patronals» i partits com el PP, Cs, VOX i «darrerament també el PSOE i les seves obstinacions d'aplicar més repressió i l'article 155»; va dir que la vaga s'inscriu en les demandes socials i laborals.

Perelló va fer aquestes declaracions durant la presentació del primer local del sindicat a Girona. La portaveu de la Unió Territorial de les Comarques Gironines, Àngels Torrents, en va destacar el creixement. Fa dos anys hi tenien un centenar d'afiliats i ara són uns 700 i prop d'un centenar de delegats; són primera força sindical a l'administració de la Generalitat a Girona -les eleccions s'hauran de repetir perquè s'han impugnat- i als ajuntaments de Girona i Lloret. També tenen representació a comitès d'empreses destacades.