L'Ajuntament d'Olot, en la pròxima Junta de Govern, preveu aprovar els primers tràmits per a l'enderroc de tres edificis declarats en ruïnes al carrer Lliberada Ferrarons. Ho va explicar el regidor Estanis Vayreda en l'última compareixença d'un representant de l'Ajuntament davant dels mitjans.

Vayreda va explicar que la intenció és ensorrar els edificis durant l'actual mes d'octubre. Es tracta de tres cases en molt mal estat, una de les quals va provocar un ensurt fa pocs dies. El teulat de la casa número 14 es va enfonsar el matí del dia 29 de setembre. Tot i provocar un gran estrèpit, l'enfonsament no va provocar danys i va mantenir les parets laterals dretes.

Vayreda va apuntar que el cost de les obres d'enderroc estan valorades en uns 42.000 euros i va precisar que poden pujar per temes d'adequació de l'aigua, de la llum i del gas.

Va assenyalar que l'Ajuntament farà l'enderroc de manera subsidiària. És a dir, l'haurien de pagar els propietaris. Va explicar que les cases són de tres propietaris diferents amb els quals és difícil contactar. Segons ell, un està fora de Catalunya.

La nota positiva és que n'hi ha un que està disposat a col·laborar amb les intencions de l'Ajuntament.

Segons va explicar Vayreda, la intenció de l'Ajuntament és, un cop ensorrats els edificis, comprar els solars per ajuntar-los en una sola finca.

Va plantejar que la unió dels solars permetrà elevar un edifici amb pisos amples i amb ascensor. Segons ell, aquest fet permetrà trobar promotors que es facin càrrec de la construcció i comercialització dels pisos.

Vayreda va explicar que l'Ajuntament treballa en diferents llocs de nucli antic en la compra de solars per poder unificar-los i facilitar promocions d'habitatges. Va recordar que la política de l'Ajuntament consisteix a ensorrar immobles vells i en mal estat per després facilitar la construcció de pisos nous. També va apuntar la intenció de fer rehabilitacions.