18 de octubre de 2019
18.10.2019
Diari de Girona

Ryanair pensa acomiadar gairebé 30 pilots de l'aeroport de Girona

18.10.2019 | 00:36
Una imatge d'arxiu de Ryanair

El Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (Sepla) va assegurar ahir que Ryanair preveu fer fora 105 pilots a tot l'Estat, 28 dels quals són membres de la tripulació tècnica que té a l'aeroport de Girona-Costa Brava. La companyia aèria va posar sobre la taula aquestes xifres en la primera reunió de negociació de l'ERO amb els sindicats, segons Sepla. A més de la reducció de plantilla a Girona, l'empresa irlandesa pensa deixar sense feina 29 pilots a Tenerife, 29 més a Las Palmas i 19 a Lanzarote.

La mesura també afectaria 327 tripulants de cabina. En un comunicat, el sindicat de pilots ha acusat l'empresa d'impedir solucions alternatives als acomiadaments en les mediacions i d'intentar «obviar l'antiguitat» dels treballadors amb l'objectiu d'oferir unes compensacions més baixes del que els pertocaria.

Ryanair i els sindicats van iniciar aquest dimarts les negociacions de l'ERO. En aquest sentit, la delegada sindical d'USO a Girona, Lydia Arasanz, va explicar que les negociacions poden trigar com a màxim un mes i esperen que l'empresa concreti els motius del procés de tancament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook