El PP de Girona va presentar ahir la seva candidatura a les eleccions del 10-N, encapçalada pel calongí Alberto Mas al Congrés i la figuerenca Maria Àngels Olmedo al Senat. Mas va explicar que havien escollit la plaça U d'octubre de 2017 de Girona- antiga plaça de la Constitució-, per fer-se la fotografia oficial perquè és un «símbol»: «És una plaça que hauria d'unir a tots els catalans, però que ara només n'uneix la meitat», va afirmar Mas.

El cap de llista va assegurar que el PP es presentarà «per aconseguir que Catalunya sigui per a tots els catalans, no només per als d'un costat». La seva intenció, doncs, és treballar a favor de «tot el que uneix els catalans», no el que els separa, i deixar de banda «confrontacions estèrils». De la mateixa manera, va assegurar que prioritzaran aquelles qüestions que realment importen els gironins, i molt especialment aquelles que es puguin resoldre des del Congrés o el Senat. En canvi, els populars deixaran de banda els «cants de sirena per arribar a una Ítaca que després no arriba mai».

En aquesta ocasió, el PP gironí ha renovat bona part de la llista després dels comicis del 28-A, en què Sergio Santamaría no va ser capaç de recuperar l'escó dels populars al Congrés. Per fer-ho, el partit ha apostat pels tres regidors que tenen a tota la província -Meritxell Forment, de Puigcerdà, i Manel Escobar, de Roses-, que van en cinquè i sisè lloc, respectivament. El número 2 al Congrés serà Nicolás Alcantára, procedent de les Noves Generacions; el tercer lloc l'ocuparà Elisabeth Cortés, que el 28-A anava a la llista del Senat; i el quart serà per a l'olotina Julia Sala.

Pel que fa al Senat, repeteix com a cap de files Maria Àngels Olmedo, que en aquesta ocasió anirà acompanyada de Daniel Ruiz, i Sebastián Mateo, exregidor de Santa Cristina que a les passades municipals es va presentar per Castell-Platja d'Aro però no va aconseguir representació.