El Síndic de Greuges ha obert una investigació per supervisar els incidents en diversos punts de la línia fèrria de Catalunya i les mesures empreses. Així, el Síndic ha sol·licitat informació als departaments de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i d'Interior sobre els fets, l'afectació en línies de tren i les mesures que s'estan adoptant. També aprofita per apel·lar la ciutadania a exercir el dret a protesta de forma pacífica, sense afectar els drets bàsics de convivència.

En concret, el Síndic ha demanat informació detallada sobre el temps que s'ha hagut d'interrompre el servei, amb el consegüent perjudici per a les persones usuàries, i si s'ha ofert transport alternatiu per suplir la manca de servei ferroviari.

A més, el Síndic de Greuges s'ha interessat per si s'han pogut identificar les causes i les persones que presumptament han comès actes que afecten el servei ferroviari i, en cas afirmatiu, ha preguntat si els fets ocorreguts s'han posat en coneixement de l'autoritat judicial.