L'Ajuntament de Banyoles ha estrenat aquest curs el programa Barris 10. Joves, salut, esport i convivència, que, a través d'extraescolars gratuïts d'activitat física i esport pretén fomentar la cohesió social i la igualtat d'oportunitats.

Es tracta dels projectes Esport i Barris, Tarda Jove, Futbol Net i Joves en Dansa, que coordinen vuit educadors del Consell Esportiu del Pla de l'Estany i que estan subvencionats per fundacions i administracions, com ara el consistori banyolí, Diputació, Generalitat i la Fundació del Futbol Club Barcelona.

«L'objectiu principal és potenciar activitats extraescolars esportives inclusives que facilitin la cohesió i la participació d'infants i joves de tots els col·lectius i que ens permetin dotar els infants i joves de les eines necessàries per créixer i formar-se», va destacar la regidora de Benestar Social, Ester Busquets.

«Estem treballant en una nova línia per preparar el terreny i contactar amb les entitats esportives», va avançar el director del Consell Esportiu, Xavi Batchellí, en referència als participants dels projectes que mostrin interès a practicar algun esport en particular de forma federada. Segons Batchellí, no es tractaria d'una «captació de talent que depengui de les habilitats tècniques», sinó de facilitar l'accés a aquells que tenen una motivació.