Adrià Aulinas (llicenciat en Dret) ha estat presentat com a nou president de l'executiva local d'ERC a Olot. Aulinas va presentar-se en les últimes eleccions en el número 8 de la llista encapçalada per Anna Barnadas.

Durant les municipals va ser l'encarregat de presentar la proposta d'un consell de ciutat destinat a fomentar la participació.

Aulinas ha rellevat Meius Ferrés (1963). Es tracta d'una filòloga amb una extensa trajectòria com a docent a la Facultat de Lletres de la UdG. Actualment és la responsable tècnica de la comunicació a la xarxa de la UdG. Ferrés ha estat rellevada perquè els estatuts d'ERC d'Olot marquen que cada quatre anys s'ha de renovar la plantilla.

L'executiva d'ERC d'Olot està formada per deu persones, la major part de les quals no superen els trenta anys.

Les funcions de l'executiva d'ERC d'Olot són captar nous militants per fer de pont entre les seccions locals i les nacionals i ajudar el grup municipal. En la seva primera intervenció com a president ha apuntat els objectius de cohesionar la militància i millorar l'estratègia comunicativa de la formació.

En els últims anys ERC ha augmentat en nombre de militants i en influència social a Olot. Això no obstant, l'augment no li ha suposat pujar en nombre de regidors a l'Ajuntament. A les eleccions del 2015 van obtenir cinc regidors i a les del 2019 van mantenir el mateix nombre de cadires a la sala de plens.