Nombrosos viatgers es van trobar ahir sense tren d'alta velocitat per anar de Barcelona a Girona i a Figueres perquè Renfe va anul·lar l'Euromed que havia de sortir de l'estació de Sants a tres quarts i cinc de tres. La companyia ferroviària ho va atribuir a «una incidència tècnica al taller d'alta velocitat de Can Tunis» que va alterar el trànsit de tota la tarda i vespre, amb retards i supressions tant en l'alta velocitat com en la llarga distància.

La de les 14.50 va ser la primera d'un seguit d'incidències -més enllà d'horaris incomplerts per altres motius al matí-, com aquestes de què Renfe va donar compte a través del seu compte de Twitter: cap a les cinc de la tarda informava que un tren d'alta velocitat (TAV) entre Barcelona i París circulava per Girona amb 118 minuts de retard; la companyia va cancel·lar un altre Euromed -des de la setmana passada relleven alguns Avant i connecten València amb Girona- que havia de sortir de Figueres a les cinc i deu minuts, una mesura que també es va prendre en combois a València.

Davant d'aquesta situació, des de Renfe van remetre a la «incidència tècnica» i van dir que estaven «reubicant i reprogramant els serveis per reduir les afectacions als clients», a més de recordar que «els viatgers poden sol·licitar el retorn de l'import del bitllet».

Antoni Vidal és un usuari habitual del servei Avant de Girona a Barcelona; per feina, cada dia agafa un tren al matí fins a la capital i un altre a la tarda per tornar cap a casa, menys els divendres, que ho fa al migdia. Això és el que pretenia ahir amb l'Euromed programat per a les 14.50, que no sortia.

Segons Vidal, un operari va informar algunes persones com ell «que s'havia espatllat un dels motors de l'Euromed i que, un cop ha arribat a Barcelona, no ha pogut continuar el trajecte».

Per un moment -va continuar relatant-, els van donar l'opció de reubicar el gran nombre de passatgers que s'havien quedat sense tren en els següents, però de seguida els van informar que estaven complets. Gairebé una hora més tard, quan es va anunciar l'Avant de les 15.40, la gent va començar a pressionar el control per, finament, passar-lo i accedir al tren que els va dur a Girona amb més passatgers dels previstos. Altres persones, però, van quedar-se a Sants o van optar per agafar un taxi.

L'incident d'ahir va posar la cirereta a una setmana de retards per a Vidal, qui va explicar que el tren ha sortit cada dia amb uns minuts de demora. Fins al reajustament d'horaris per encaixar els Euromed, gironins com ell agafaven l'Avant de les 7 i 11 minuts del matí per arribar a Barcelona deu minuts abans de les 8. Des de la setmana passada, però, ha d'agafar el que surt de Girona a les 7.26.