La Generalitat va anunciar ahir que executarà «obres d'emergència» per set milions d'euros als sis ports més afectats per la borrasca Gloria. Concretament, es faran actuacions als ports gironins de Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Blanes, i també a les Cases d'Alcanar, l'Ampolla i l'Ametlla de Mar. En el cas de Palamós, el temporal «va rebentar dues finestres» de l'edifici de l'estació marítima, «l'aigua va entrar amb virulència dins l'estació i va provocar danys importants a l'interior», segons va explicar la Generalitat en un comunicat. Per aquest motiu, dimarts començaran les tasques de neteja a l'estació marítima i posteriorment es farà una obra d'emergència per poder donar servei tant als estibadors com a creuers, que arrencaran la temporada a l'abril. A més, reforçaran i repararan les estructures de la zona de la Pedrera, que protegeixen el vial i les naus comercials.

Pel que fa a Sant Feliu de Guíxols, s'hauran de col·locar nous blocs de formigó al dic d'abric, al costat de la bocana del port. També s'haurà de reparar el far i actuacions menors en baranes i instal·lacions d'aigua i llum.

A Blanes, per la seva banda, dijous passat ja es va començar la reparació de l'esvoranc a l'esculler per evitar que s'obrís i es fes més gran. També s'hauran de restaurar els 20 metres d'espatller danyats pels constants cops de mar.