L'absència d'una partida específica per projectar el futur absència d'una partida específica hospital Josep Trueta sigui quina sigui la seva ubicació, ha indignat els diputats gironins de Cs, PSC i CUP, que també lamenten que els pressupostos de la Generalitat no destinin suficients partides per a l'eliminació de barracons en centres educatius.

Ciutadans

El diputat Jean Castel lamenta que els Jean Castelpressupostos i es mostra preocupat per «les presses» a l'hora de presentar-lo. El representant de Cs considera que el Govern ha demostrat «fracassar» davant les necessitats de Catalunya i sobretot la seva classe mitjana i treballadora, que al seu parer serà la que en sortirà «més perjudicada» degut a la pressió que haurà de patir a través dels impostos. A les comarques gironines, lamenta que no hi hagi «una partida que aporti llum» en relació amb el futur del Trueta. «Les lluites partidistes entre Girona i Salt acabaran en no-res si al final no hi ha una partida per tirar endavant el projecte», apunta. També es queixa perquè es mantenen un gran nombre de barracons en escoles i instituts i critica que no es millorin el trens de Rodalies fins a Puigcerdà, que estan «sota mínims». A més, creu que cal destinar més recursos als Mossos i a la seguretat ciutadana.

PSC

Rafel Bruguera assenyala que, al contrari del que ha dit el vicepresident del Govern, Pere Aragonès (ERC), les inversions de la Generalitat a les comarques gironines son més baixes que ara fa deu anys. «Llavors estàvem parlant de 208 milions d'euros, i ara són 96», indica. El que més lamenta, igual que Castel, és que encara hi hagi moltes escoles amb barracons, i vol que s'aclareixi quins criteris s'han fet servir a l'hora de decidir quins edificis es prioritzen. «Per exemple, l'institut de Vilafant no hi figura, i l'alcaldessa es pot preguntar per què aquest no hi és un altre sí», assenyala. Pel que fa al Trueta, creu que el pressupost «no fa els deures», i apunta que «no és de rebut» que no s'inclogui una partida per impulsar el nou edifici. Finament, creu que el fons de contingència per fer front a les destrosses del Gloria és «insuficient» i que s'han de destinar més partides a arreglar el territori: «Per exemple, el pont sobre el Ter a Verges es va esquerdar, arranjar-lo és urgent i això no és competència de l'Ajuntament», indica.

CUP

Natàlia Sánchez creu que els pressupostos de les comarques gironines «són d'asfalt» i que no aborden l'exclusió social que pateixen ciutats com Lloret o Figueres i bona part del litoral. «No neguem la necessitat d'invertir i millorar la carretera de la vergonya, però trobem a faltar la priorització de qüestions per millorar la qualitat de vida», indica. També afirma que estudiaran amb més detall el fons de contingència, perquè veu «una prioritat» fer front als danys del Gloria. Pel que fa al Trueta, creu que la falta de partida significa que «va per llarg» i que les disputes sobre la ubicació responen a «un cert partidisme» de JxCat i ERC. En la mateixa línia, el regidor de Guanyem Lluc Salellas demana als dos partits que aparquin els partidismes i decideixin la ubicació del futur hospital abans d'eleccions.