Aquest matí diverses poblacions de les comarques gironines on hi ha la presència de l'empresa Correus

El col·lectiu l'Estaca, que ha reivindicat, l'acció ha pintat símbols independentistes en bústies, edificis i vehicles de l'empresa Correus de la província. Algunes furgonetes no han pogut moure's perquè les havien boicotejat. Les pintades han cosisitit bàsicament en dibuixar estelades de color vermell.

Entre les poblacions afectades n'hi ha sobretot de l'Empordà i de la comarca de la Selva.

Aquest grup independentista ha difós la seva actuació a través de la xarxa social Telegram.

En el post a la xarxa social, asseguren que aquesta matinada la companyia estatal "Grupo Correos" ha repartit Cartes per la Independència arreu de Catalunya".

Una d'aquestes suposades cartes és on el moviment Estaca assegura el següent: "Malgrat la repressió política, judicial i policíaca; malgrat la renúncia i desori dels nostres partits polítics; malgrat la desorientació de les nostres entitats civils; malgrat el desencís de tants i tantes catalanes: hem pres la ferma decisió de seguir. La lluita per la Independència no ha acabat"

També afirmen que l'empresa Correus els ha ajudat a difondre avui el seu missatge. Afirmen que l'empresa a més "ostenta el monopoli del sector" i "degrada els seus treballadors amb sous de misèria".

A Figueres, quatre furgonetes de l'oficina de logística de Correus del carrer Sant Pau de Figueres han sofert pintades i sabotatge en els tubs d'escapament posant-hi poliuretà. Fonts de l'oficina han explicat al setmanari Emporda.info que lamenten aquesta acció "perquè, més enllà de l'acció reivindicativa, els principals afectats són tots els usuaris que deixaran de rebre els productes que esperaven mentre no puguem moure les furgonetes". L'empresa té la intenció de presentar denúncia.