El comissari Leoncio Martínez s'ha convertit en el nou cap del cos la Policia Nacional a Girona. Substitueix l'antic comissari provincial, Luis César Suanzes que va morir al mes de desembre després d'una llarga malaltia. Leoncio Martínez ha fet la major part de la seva carrera policial a Girona i des de fa un any ocupava la plaça de comissari d'Operacions del CNP a la província.

Des de la defunció de l'antic comissari, el cap d'Operacions ha estat al capdavant del cos de forma accidental. La Direcció General de Policia va obrir la plaça de nou comissari provincial i, finalment, ha recaigut en Leoncio Martínez. Es mostra content amb el nou càrrec i destaca a Diari de Girona que ho viu com un «repte professional i de promoció, en un cos que t'estimes».

El nou càrrec li arriba als 60 anys. Leoncio Martínez és un gran coneixedor del territori i la dinàmica policial de Girona. Viu a la província des dels vuit anys, quan s'hi va instal·lar amb la seva família procedent d'una població de Guadalajara. Va entrar a l'escola de policia l'any 1980 i ràpidament va opositar per ser inspector del llavors anomenat cos superior de policia.

Acabats els dos anys de formació, va anar cap a Girona on l'any 1982 va fer les pràctiques. Un cop acabat el curs, va traslladar-se a Badalona. En aquesta localitat va treballar d'inspector i va realitzar tot tipus de tasques, des de l'àrea de policia judicial a la de seguretat ciutadana, entre d'altres.

Carrera a la policia científica

L'octubre de 1985 va entrar a Girona i, des de llavors, ha estat a la comissaria provincial de la ciutat. La seva vida professional s'ha centrat, durant gairebé 30 anys, a la policia científica.

De fet, l'any 1988 es va convertir en el cap de la policia científica del CNP a Girona. En aquella època encara no hi havia els Mossos d'Esquadra desplegats. Es dedicava a realitzar des d'inspeccions oculars a resolució d'empremtes, entre d'altres. El 2016 va deixar aquest càrrec i es va convertir en el secretari general de la Policia Nacional a Girona. Tres anys després, va opositar a comissari i es va convertir en el cap provincial d'Operacions.

El nou comissari provincial té vocació policial, va estudiar BUP i COU a Tarragona i, després de convertir-se en policia, va cursar la carrera de Dret a la UNED.