La llevadora Vanessa Campas Jiménez de llevadora l'hospital Truetaha rebut el títol de consultora internacional de lactància materna, després d'aprovar l'examen que la reconeix com a International Board Certified Lactation Consultant Consell (IBCLC). Vanessa Campas se suma al centenar de professionals que hi ha a l'Estat amb aquest títol.

L'objectiu de la persona acreditada com a IBCLC és protegir, promoure i donar suport a la lactància materna mitjançant una intervenció de qualitat, professional i alhora propera, sempre subjecte a un estricte codi ètic que assegura els més alts estàndards de qualitat en l'atenció.

Campas valora «molt positivament» aquesta acreditació, ja que cada vegada es «té més en comptet el rol d'aquesta figura, sovint massa desconeguda». Entre altres aspectes, Vanessa Campas assesora les mares sobre la importància de l'alletament i els beneficis que comporta, sobretot en «casos complicats com nadons prematurs». «Internacionalment aquest rol és molt important i requereix formació i renovació constant, és destacable que al Trueta sempre s'hagi apostat per mantenir aquest tipus de perfil», afirma.

El Trueta és dels pocs hospitals a Catalunya que té integrada una llevadora a l'equip d'infermeria de la planta de maternitat