El Mobile Week ahir va estar centrat a l'hospital d'Olot del matí fins al vespre. Al vespre la periodista Xantal Llavina va clausurar les activitats que durant dos dies han exposat les aportacions de les noves aplicacions digitals en la vida dels olotins i dels habitants de la Garrotxa. Llavina va avisar que «toquem més el mòbil que la nostra parella».

En l'acte final obert a tota la ciutadania va tenir lloc el lliurament dels premis Innova't. En aquest concurs es van premiar els professionals del centre que han aportat les millors idees o projectes en matèria d'innovació, creativitat aplicada a la salut digital, qualitat assistencial i entorn.

El projecte guanyador va ser «Gaudir d'un entorn inclusiu», presentat pel servei de rehabilitació. El projecte pretén adaptar l'entorn de l'Hospital d'Olot a l'activitat física i dotar el centre d'espais exteriors d'esbarjo.

Els actes d'ahir van començar el matí amb una mostra de 3D i aplicacions digitals en l'àmbit de la salut. L'acte va tenir lloc al vestíbul de l'hospital d'Olot i va tenir la funció de mostrar com la robòtica i les noves aplicacions digitals poden ser un suport clau en l'ambit mèdic.

El personal mèdic va poder interactuar amb el robot Peeper, va poder provar amb ulleres amb continguts audiovusuals de 360 graus, va tastar la impressió d'aliments en tres dimensions. A més va haver-hi tallers d'intel·ligència artificial.

La Delegada Territorial de Tunstall Televida Rosalia Alonso pronunciarà la xerrada «La tecnologia al servei de les persones». Rosalia va explicar les innovacions tecnològiques que milloraran els serveis de teleassistència que permeten una vida autonoma a les persones grans.

Tres dies

El Mobile Week d'Olot ha tingut una desena d'activitats. Entre elles hi ha hagut tallers, taules rodones o jocs infantils.