La sala de plens de l'Ajuntament de Besalú va quedar plena de dones amb la finalitat d'assistir a la constitució del Consell Municipal de Dones. L'acte va ser dirigit per les regidores Fina Surina i Goretti Blanch. El consell municipal farà dues sessions plenàries a l'any. Una el 8 de març, dia internacional de les dones, i l'altre el 26 de novembre, dia internacional per l'eliminació de la violència contra les dones.

Els plens es faran al saló de sessions de l'Ajuntament i les reunions als baixos de can Cambó. Segons la regidora d'Igualtat, Goretti Blanch, l'objectiu del Consell és assolir la igualtat de gèneres. Ha precisat que estan obertes a la participació dels homes perquè, segons ella, «aquest camí l'hem de fer tots plegats».

Va explicar que estimularan la participació del col·lectiu de dones, difondran informació, i faran accions pel benestar de les dones. Dins de l'últim apartat, ha apuntat que faran el seguiment del protocol contra la violència masclista. També faran xerrades, cursos i intercanvis de temps «des dels interessos i les necessitats de les dones». El Consell Municipal de Dones de Besalú arriba després que les dones de la localitat hagin fet trobades anuals com el sopar de dones o la celebració de les diades de la dona treballadora. O sigui, des de fa temps existien activitats i reunions de dones a la localitat.

Projecte de participació

Goretti Blanch va explicar que el Consell Municipal de Dones forma part del projecte de participació de l'Ajuntament de Besalú. Va enumerar que van crear el Consell d'Entitats i preveuen crear un consell d'infants i un consell de barris. La intenció, segons ella, és aconseguir el màxim d'implicació i consens en les activitats de la localitat.