Una veïna de Figueres va donar ahir a llum la seva filla en el taxi que la portava de matinada a urgències, a l'hospital de Figueres. Concretament, en arribar a la porta del centre hospitalari, el taxista, José Antonio, va baixar de pressa del cotxe per anar a demanar una cadira de rodes i l'atenció del personal sanitari. Quan l'home va haver tornat, ja acompanyat dels professionals de l'hospital, van sentir el plor de la petita, que ja havia nascut. «Tot ha anat molt ràpid», explicava José Antonio als seus companys.

La història d'aquest naixament comença quan José Antonio feia guàrdia amb el taxi a la plaça de l'Estació. Pels volts de la una i deu minuts de la matinada va rebre una trucada d'un veí de Figueres que preguntava si hi havia servei de taxis a la nit. Ell li va dir que sí.

Deu minuts més tard va tornar a sonar el telèfon, i a l'altre cantó de la línia hi havia el mateix home que demanava urgentment un taxi perquè la seva companya, embarassada, estava a punt de parir. De seguida, el taxista es va traslladar fins a l'adreça de Figueres indicada i va recollir la dona que estava de part. El taxista recorda que la dona anava repetint: «No aguanto».

L'arribada a l'hospital de Figueres va ser pràcticament immediata i la dona tenia raó, perquè va veure néixer la seva filla, tota sola, dins el taxi.

En aquell moment, els sanitaris van atendre la dona i el petit nadó. Ambdós van ser traslladats en una llitera i, posterioment, van quedar ingressats al centre hospitalari de Figueres, que aquests dies es troba immers en la crisi del coronavirus però que durant la matinada d'ahir va tenir una notícia molt positiva, com és la del naixament d'una criatura.