La Policia Local de la Jonquera va detenir ahir un home de 37 anys i nacionalitat francesa que al seu vehicle duia els quatre ordinadors que la setmana passada van robar a l'escola Josep Peñuelas del Río. L'arrest es va produir al carrer Horta d'en Geli en el marc d'un operatiu contra el tràfic de droga. L'home, a qui s'acusa d'un delicte de receptació, ahir estava pendent de passar a disposició judicial.

Els fets van passar ahir quan els agents van aturar un vehicle al nucli urbà de la Jonquera en el transcurs d'un servei programat contra el tràfic d'estupefaents. Al conductor se li va trobar marihuana, per la qual cosa se li va imposar una denúncia administrativa. Es dona el cas que quan la Policia Local va inspeccionar l'interior del cotxe, hi van localitzar quatre ordinadors portàtils.

Un cop fetes les comprovacions, els agents van determinar que es tractava dels aparells que la matinada del divendres 27 de març uns lladres es van endur de l'escola de primària de la Jonquera. Per aquest motiu, se'l va arrestar i s'investiga la seva possible relació amb els fets.

Els lladres van entrar divendres passat a la matinada a la llar d'infants Terra de Vents, l'escola Josep Peñuelas del Río i l'institut de la Jonquera i es van endur diversos electrodomèstics, diners en metàl·lic i aparells electrònics, a més d'ocasionar destrosses.