El president del Col·legi de Metges de Girona, Josep Vilaplana, defensa que durant la pandèmia el triatge de pacients als hospitals es continua fent avaluant cas per cas i prenent decisions de forma «individualitzada». «Encara que estiguem precol·lapsats o molt tensionats, es valora el pacient individualment tenint en compte el seu pronòstic, les patologies prèvies i les reserves funcionals», afirma Vilaplana, que remarca que, per contra, també cal evitar patiments innecessaris o l'anomenat «acarnissament terapèutic».

El president dels metges gironins diu que això no ha canviat arran del coronavirus i considera que qualsevol protocol que faci un cribratge centrant-se només en l'edat del pacient és un «error» i una «patinada greu»: «El que cal fer és una avaluació individual de cada pacient, quin és el seu estat actual, quina resposta ofereix al tractament, quins són els seus antecedents previs».

Segons el doctor Vilaplana, aquesta és la pràctica habitual, acordada per la professió i per comitès d'ètica. El president dels metges gironins nega que els recursos limitats o el fet que el sistema sanitari estigui «al límit del col·lapse» per la COVID-19 hagi provocat un canvi i defensa que sempre preval el criteri clínic.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus