El col·lectiu The Eartlings Experience Girona des del 2018 fins ara ha fet 18 accions de reivindicació davant de l'escorxador d'Olot. L'última acció va tenir lloc el dia 1 de març.

Les accions tenen lloc els diumenges a primera hora de la tarda per tal de poder reunir el màxim nombre d'activistes. Són denominades vigílies perquè consisteixen a entrar en contacte amb els porcs que estan dins dels camions a l'espera d'entrar dins del recinte industrial. La intenció dels activistes és acompanyar els porcs en els últims moments de vida. Solen portar ampolles d'aigua per donar beure als animals.

També estenen cartells i criden consignes contra l'explotació d'animals per al consum humà. Segons ha explicat l'activista Patrícia Giménez, des del 2018 han fet 20 vigílies, de les quals només n'han fet dues a l'escorxador de Riudellots de la Selva. El motiu segons la portaveu del grup, Patrícia Giménez, és que l'activitat de l'escorxador d'Olot és molt més elevada que la del de Girona. Ha explicat que a Olot solen matar entre 16.000 i 18.000 porcs al dia i hi entren camions tot el dia, excepte entre les 12 de la nit i les 6 de la matinada.

Aquesta activitat fa que s'acumulin entre dos o tres camions davant de la porta a l'espera d'entrar. És aquesta estona la que els activistes aprofiten per entrar en contacte amb els animals. El contacte els suposa una gran commoció afectiva perquè un cop els animals són fora ploren una bona estona per ells.

A més de vigílies. Organitza activitats com el cub de la veritat. Patrícia Giménez ha explicat que el cub de la veritat consisteix en una formació de persones emmascarades amb cartells i mòbils amb imatges de maltractes animals. L'objectiu és atraure l'atenció de la gent i mostrar-los les imatges. El 8 de març van ser presents a la festa de la matança del porc de la Cellera de Ter, on van mostrar el missatge vegà als assistents que es van mostrar receptius