La direcció de l'Hospital Universitari Doctor Josep Trueta preveu un escenari, segons apunten algunes estadístiques, que durant la crisi sanitària pel coronavirus es puguin arribar a 250 llits d'hospitalització i uns 120 de pacients crítics. Així es va informar divendres, en la reunió del Comitè de Seguretat i Salut de l'hospital.

En la sessió també es va posar de manifest que s'ha millorat l'estoc de mascaretes, guants, bates i altre material de protecció individual. Divendres van arribar més de 3.000 bates impermeables al centre sanitari, que al final de cada torn es rentaran i es podran reutilitzar.

D'altra banda, es va posar de manifest que, en aquests moments, hi ha respiradors suficients per als pacients que es troben a les sis unitats de cures intensives, a més de la coronària, amb la covid-19, però -segons va indicar CCOO- en faltarien si calgués fer una ampliació. Aquests dies, s'han utilitzat respiradors antics de l'hospital Trueta i d'altres de cedits pel sistema d'emergències mèdiques, centres hospitalaris comarcals i diferents tipus de clíniques.

Segons es va indicar en la reunió del Comitè de seguretat, els respiradors dissenyats amb la tecnologia 3D no han funcionat i, segons consta en l'acta de resum del sindicat, «malgrat que algunes empreses n'estan fent, no són susceptibles de ser homologats per possibles complicacions». Entre ahir i avui estava previst que arribin deu respiradors d'última tecnologia provinents del Ministeri de Sanitat o de CatSalut.