09 de abril de 2020
09.04.2020
Diari de Girona

Cauen un 68% els passatgers a l'aeroport de Girona durant el març

Pel que fa a l'acumulat de l'any, la caiguda de passatgers és de gairebé un 25%

09.04.2020 | 16:47
Cauen un 68% els passatgers a l'aeroport de Girona durant el març

L'aeroport de Girona ha tancat el mes de març amb 12.753 passatgers, un 68,3% menys respecte el mateix mes de l'any anterior, segons l'estadística de tràfic d'AENA.

La crisi del coronavirus ja va afectar els primers vols del mes de març, quan encara no s'havia decretat el confinament. Els primers set dies de mes es va perdre un 24,5% de passatgers. Amb el decret de l'estat d'alarma aquesta situació encara s'ha empitjorat, arribant a xifres més que vermelles. La tònica dominant als aeroports espanyols és la mateixa i el nombre de passatgers de tot l'Estat ha caigut un 59,3%.

L'estat d'alarma també ha impedit que s'arrenqui la temporada d'estiu a la terminal gironina, quan la majoria de companyies augmenten les seves operacions arran de l'inici de la temporada d'estiu. De fet, aquest març s'han produït tan sols 515 aterratges i enlairaments, fet que suposa un 12% menys que el març de l'any passat.

De tota manera, la previsió és que encara empitjorin més les dades ja que l'abril del 2019 l'aeroport gironí va tenir 175.372 passatgers, ja que Ryanair va augmentar el nombre de destinacions i Transavia va començar a operar. Per contra, si l'estat d'alarma es manté durant tot el mes d'abril, els usuaris de la terminal gironina encara seran inferiors als d'aquest març.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit