L'Hospital Josep Trueta de Girona adequa la seva planta 9B amb una nova unitat d'hospitalització per a pacients de Covid-19, que comptarà amb 28 llits i que es preveu posar en marxa a principis de la setmana vinent per poder acollir tot tipus de pacients amb coronavirus, inclosos semicrítics i crítics.

La nova unitat comptarà amb 14 habitacions dobles i pretén ser una planta flexible que s'ajusti a les necessitats de cada moment, adaptant l'equipament i el personal a les necessitats assistencials, ha informat en un comunicat aquest dimecres el centre hospitalari, que ha passat de disposar de 18 llits d'UCI a poder atendre a 75 crítics.

Han dut a terme durant les últimes setmanes "un important esforç d'obres" per tenir preparada el més aviat possible la planta, que se situa a la zona en la qual se situaven les habitacions dels metges que estaven de guàrdia, que s'han traslladat a altres espais.

La planta compta amb una sala central de control dels pacients, i s'ha disposat de dues preses d'oxigen, buit i aire medicalitzat en totes les habitacions; sistema d'alarma, i càmeres de videovigilancia per monitorizar als malalts.

L'hospital està registrant una estabilització dels ingressos de crítics i un augment de les altes, i preveu començar a recuperar gradualment l'activitat quirúrgica a partir d'aquest dijous --principalment en pacients oncològics--, engegant dos quiròfans que permetran practicar unes quatre operacions diàries.