El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, va afirmar ahir que l'estratègia econòmica del Govern per afrontar les conseqüències del coronavirus està estructurada en tres fases i té l'objectiu de «mantenir la capacitat instal·lada en l'economia i aconseguir una recuperació ràpida».

L'objectiu de l'estratègia del Govern, que Aragonès va fer pública a través del seu compte de Twitter, és «mantenir la capacitat instal·lada en l'economia i aconseguir una recuperació ràpida». A partir d'aquí, Aragonès estructura l'estratègia en tres fases, tenint en compte que «l'impacte respon a un xoc extern que implica una disminució de l'oferta i la demanda».

La primera fase fixa com a prioritat garantir els recursos per fer front a l'emergència. Va assegurar que ja s'ha modificat el fons de contingència per dedicar més recursos a Salut, àmbit residencial i emergències. La segona fase ha de contribuir a mantenir la capacitat productiva i ingressos de treballadors i empreses. La tercera fase és l'estratègia de reconstrucció econòmica i social.