16 de juny de 2020
16.06.2020
Diari de Girona

Quatre anys de presó per intentar matar l'exparella amb una ampolla trencada

L'agressor va trobar la dona amb unes amigues en un bar; un cop allà, la va increpar, va trencar una ampolla de vidre i va intentar clavar-l'hi al coll

15.06.2020 | 23:21
Quatre anys de presó per intentar matar l'exparella amb una ampolla trencada

Un home que va intentar matar l'exparella clavant-li una ampolla trencada al coll ha reconegut els fets i ha acceptat 4 anys de presó per un homicidi en grau de temptativa. Al judici, que es va fer ahir a l'Audiència de Girona, l'acusat va admetre que cap a les set de la tarda del 10 d'octubre del 2018 va trobar la víctima en un bar de Girona i la va increpar.

La dona li va dir que la deixés en pau i va reiterar que la relació havia acabat. Quan la dona va sortir a fora a fumar, l'home va agafar una ampolla, la va seguir, va trencar el recipient contra el terra i l'hi va intentar clavar al coll. La víctima va poder esquivar l'estocada però l'home la va ferir a la cara. Inicialment, l'acusat s'enfrontava a sis anys de presó.

En un interrogatori breu durant el qual es va limitar a contestar «sí», el processat va reconèixer íntegrament els fets de l'acusació. Va admetre que cap a les set de la tarda del 10 d'octubre del 2018 va trobar la víctima a un bar del carrer Pamplona de Girona.

Feia dues setmanes que la víctima havia posat punt final a una relació que havia durat un any i tres mesos. La dona estava al bar amb unes amigues quan l'acusat se li va asseure al costat i la va insultar dient-li «ets una puta, que bé t'ho passes amb les teves amigues mentre jo pateixo» La dona li va dir que la deixés tranquil·la. L'acusat va deixar estar la víctima però es va quedar al bar. Quan va veure que la dona sortia fora del local a fumar, la va seguir i la va tornar a increpar.

Llavors, l'acusat, Marvin Jorge Zuniga, va tornar a entrar al bar, va agafar una ampolla de cervesa i va tornar a sortir a l'exterior. Segons va admetre, un cop a fora va rebentar l'ampolla contra el terra i la va intentar clavar al coll de la víctima. La dona va explicar al judici que va poder esquivar l'atac però que el processat li va acabar fent talls a la cara amb l'ampolla trencada.

Segons la Fiscalia, l'acusat va atacar la víctima «amb intenció de causar-li la mort» i sabent del «risc» que suposa un atac al coll. La dona va aconseguir entrar dins el bar i refugiar-se a la cuina mentre el processat, que va trencar una altra ampolla, li deia «et mato a tu i després em mato jo». La va intentar perseguir però l'amo del bar ho va impedir. Aleshores, el processat es va autolesionar al coll i va marxar del local.

A conseqüència de l'atac, la dona va patir lesions a la galta esquerra i la van haver de traslladar a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, on la van haver d'operar especialistes en cirurgia. A més, li ha quedat una cicatriu.

La Fiscalia sol·licitava 6 anys de presó per l'intent d'homicidi i 15 dies de localització permanent per un delicte d'injúries i vexacions injustes. Com que l'acusat ha reconegut els fets, ha rebaixat la petició inicial a 4 anys de presó, 4 anys de llibertat vigilada i 5 de localització permanent pels dos delictes. A més, demana que no es pugui apropar a menys de 500 metres de la víctima durant 7 anys per la temptativa i durant 6 mesos pel delicte lleu d'injúries. En concepte de responsabilitat civil, reclama que indemnitzi la víctima amb 15.875 euros.

L'acusació particular i la defensa s'han adherit a l'escrit del fiscal. L'home està en presó preventiva des del 18 d'octubre del 2018.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook