La tradicional celebració de la Festa del Carme a les poblacions marineres s'ha vist afectada per la Covid-19. En algunes poblacions s'ha reduït el programa i en altres s'han suspès els actes.

A l'Escala s'ha optat per eliminar la processó que arribava a la Platja. Sí que s'ha elaborat la tradicional catifa de sal que en aquesta ocasió és un agraïment als sanitaris que han lluitat contra la pandèmia.

A Cadaqués, en canvi, sí que es portarà a terme però amb una programació adaptada. Serà a les sis de la tarda amb la processó marinera des de Portdoguer i l'homenatge a l'església. Tindrà un format reduït per evitar aglomeracions.

A Llançà també s'ha reduït el programa amb la tradicional missa i a les vuit del vespre, es reprèn la programació amb un concert d'havaneres amb Son de l'Havana i Havanamé, al pàrquing de la Gola.

A Empuriabrava, a les set de la tarda les embarcacions es concentraran a la bocana del Port d'Empuriabrava per iniciar la processó. Tot seguit es farà el recorregut pels canals que finalitzarà a la capella de la Verge del Carme, a l'avinguda Castelló d'Empúries d'Empuriabrava. No es faran els honors a la Verge que es traslladarà directament de la barca a la capella.