Els Mossos d'Esquadra i les Policies Locals gironines alerten als ciutadans, sobretot d'edat avançada, que vagin amb compte amb la pràctica de falsos comercials. De moment, l'estafa no s'hauria donat a les comarques de Girona, però sí en altres zones de Catalunya i per això s'ha fet extensiva l'alerta.

L'estafa consisteix en el fet que uns comercials es dirigeixen a un domicili i ofereixen una desinfecció del domicili amb ozó, una pràctica que els venen que és ideal per combatre el coronavirus.

La gent gran és el principal objectiu dels estafadors que aprofiten la crisi sanitària. A canvi de fer-los la neteja, se'ls promet un tractament de fisioteràpia gratuït.

La neteja, però, té un cost econòmic i seria quan es produeix l'engany, ja que no són comercials ni tampoc és una neteja amb cap utilitat.

Ahir va ser la Policia Local de Begur que va alertar d'aquesta pràctica a través de les xarxes socials de l'Ajuntament.

Però fonts dels Mossos d'Esquadra afegeixen que aquesta alerta s'ha fet a tota la Regió Policial de Girona a través de la Unitat Regional de Proximitat i d'Atenció al Ciutadà.

Des dels cossos policials demanen a la gent gran que no obrin la porta a desconeguts i no caiguin en el parany. I que en cas de detectar-se qualsevol fet s'avisi al telèfon d'emergències 112 perquè així la policia podria començar a actuar i en cas que sigui necessari, desplaçar-se a lloc i detenir els causants.

Aquesta no és l'única estafa que s'ha detectat que es realitza jugant amb la pandèmia del coronavirus i que intenta enganyar la gent. La policia n'ha trobat des de falses mascaretes, també d'enganys que es realitzen a través del correu electrònic, també de telefòniques que intenten que la gent compri productes miraculosos, entre d'altres.