La Guàrdia Civil de Girona en col·laboració amb la Gendarmeria Francesa van desmantellar una organització criminal internacional de tràfic de drogues entre França i Espanya. L'operació denominada «Operació Ninja 66», es va dur a terme entre el dia 5 i el 8 d'octubre, i es van detenir 16 persones.

Agents de la Guàrdia Civil de Girona pertanyents a la Unitat Orgànica de Policia Judicial, juntament amb agents de la Secció de Recherche de la Gendarmeria Nacional Francesa de Perpinyà van explotar l'operació, iniciada pels dos Cossos el mes de febrer passat quan van detectar una organització criminal internacional dedicada al transport d'haixix i marihuana des d'Espanya a França.

La investigació es va iniciar després que agents de la Gendarmeria interceptessin un vehicle amb haixix i marihuana. Immediatament van posar en coneixement de la Guàrdia Civil de Girona dels indicis que tenien, que de seguida van comprovar que l'organització estaria present en vàries poblacions de les comarques gironines. Per part de les Autoritats Francesa es va dictar una Ordre Europea de Recerca (OEI) sobre els integrants del grup residents en aquesta província.

La Guàrdia Civil va estar seguint els moviments dels sospitosos a poblacions com Sils, Bescanó, Palol d'Onyar, Quart, Figueres, Vilobí d'Onyar i Caldes de Montbui; iniciant l'operació el passat dilluns 5. La Guàrdia Civil va comptar amb el suport de Gendarmes i de la Policia Local de Sils i Salt, on van efectuar diversos registres.

Ahir es va desenvolupar la segona fase de l'Operació amb registres a domicilis de Sils, Vilobí d'Onyar i Caldes de Malavella, on també es va comptar amb l'ajuda de la Policia Local de Sils i Caldes de Malavella.

Al registre efectuat a Figueres, els agents van descobrir un total de 2.920 plantes de marihuana en una nau industrial, dotades d'un sistema innovador per a dotar d'electricitat la plantació amb un generador autònom d'electricitat, la qual cosa dificultava la seva localització al no necessitar la «burxada» de llum.

En total, la Guàrdia Civil va confiscar 10 quilos d'haixix, 4,5 quilos de cabdells de marihuana, 3.130 plantes de marihuana d'un pes aproximat de 500 quilos, 86.510 € en metàl·lic, 1 furgoneta, i diversos aparells per al cultiu de marihuana. Durant el procés es van detenir 8 persones.

Al mateix temps, agents de la Gendarmeria Francesa realitzava en aquell país 10 registres, confiscant 150.000 € en metàl·lic, 40.000 € en comptes bancaris, 6 vehicles, joies, objectes valuosos així com dosis de drogues disposades per la venda. Van detenir 8 persones.

La Gendarmeria Francesa i la Guàrdia Civil, donen per desmantellat un important grup criminal dedicat al tràfic de drogues entre Espanya i França, el qual hauria pogut introduir a França 20 quilograms setmanals de marihuana i haixix. A tots els detinguts se'ls acusa suposats delictes contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric.