L'Ajuntament d'Olot i l'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa inicien un seguit de mesures per tal de continuar donant suport al sector de la restauració després de les restriccions que imposa Salut per frenar els contagis de coronavirus.

En primer lloc, s'ha acordat llançar una campanya de promoció per donar a conèixer els establiments que faran servei a domicili o menjar per emportar. Avui mateix s'inicia el rodatge d'un vídeo promocional per tal de donar visibilitat a l'activitat d'aquests negocis i, al mateix temps, animar a la població a fer ús d'aquests serveis.

Una altra de les mesures acordades és la informació de les ajudes que puguin sortir dirigides al sector. Des de l'Oficina de Reactivació Econòmica -que està a punt d'obrir les seves portes a DinàmiG- s'oferirà assessorament als responsables de bars i restaurants perquè puguin acollir-se a les convocatòries d'ajuts directes i altres línies extraordinàries adreçades al sector.

Campanya de promoció

L'Ajuntament d'Olot continuarà treballant amb l'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa per tal de trobar noves mesures que permetin continuar ajudant al col·lectiu, ja que les dades de recuperació econòmica assenyalen que sectors com la restauració i equipament per a la persona són encara lluny dels nivells de l'estiu de l'any passat, un 20% inferiors a causa dels efectes provocats per la pandèmia del coronavirus.

També s'ha començat a dissenyar una Plataforma gastronòmica de la Garrotxa en línia que fomenti la promoció i compra del producte local de qualitat i la gastronomia.

El projecte proposa incloure la restauració, els establiments i els productors agroalimentaris de la comarca. Es podrà tenir a l'abast de la mà i en un espai únic l'oferta de restaurants de la comarca i quines especialitats ofereixen, així com els productes agroalimentaris de proximitat, qui n'és el productor i on es poden comprar.

Aquestes accions s'afegeixen a les que l'Ajuntament d'Olot ha posat en marxa aquests últims mesos adreçades a aquest sector, des de l'inici de l'estat d'alarma. El Consistori no ha cobrat la taxa d'ocupació de terrasses a la via pública a tots els bars i restaurants i ha ofert la possibilitat d'ampliació de terrasses (sense haver de pagar drets) per poder conciliar les mesures de protecció.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus