Han començat les obres de pacificació del trànsit de l'avinguda Sant Jordi d'Olot. Les obres tenen un cost de més de 21.158 euros i duraran aproximadament un mes. L'actuació està repartida en dues parts: l'ampliació i millora d'una vorera i la creació d'una barrera d'arbres.

Els operaris han començat per l'ampliació de la vorera. Durant els primers dies, han tret el paviment vell per poder treballar en les conduccions dels serveis. Després faran l'ampliació de la vorera que passarà de dos fins a quatre metres.

El segon pas serà la creació d'una barrera d'arbres que proporcionarà aïllament acústic i visual als veïns de l'avinguda. La barrera està formada per freixes vermells i altres espècies autòctones.

L'actuació forma part d'un pla de pacificació que ha d'abastar tota l'avinguda. Són 3,7 quilòmetres per on passa la major part del trànsit pesant que travessa Olot.

Els veïns demanen les mesures de pacificació mentre no existeixi la variant d'Olot. La junta de veïns forma part de la comissió de seguiment de la variant d'Olot. Després de l'aprovació de la recent publicació dels estudis de la variant, els veïns la veuen més pròxima que mai. Confien que en poc temps s'hagi fet el projecte constructiu.

Segons va explicar Isidre Gavin (secretari d'Infraestructures i Mobilitat), la variant d'Olot serà una de les primeres accions del Pla de reactivació econòmica de Catalunya. O sigui, la faran per generar treball perdut per culpa de la covid-19.