Els grups escolars aïllats han baixat per segon dia consecutiu. A la demarcació de Girona les aules afectades van passar de 344 a 315 en un dia (29 menys) i en el global de Catalunya en són 2.865 (336 menys que el dia anterior), segons les dades del Departament d'Educació publicades ahir. La davallada es produeix dues setmanes després del tancament de bars i restaurants, així com de l'aplicació del toc de queda nocturn i del confinament perimetral de cap de setmana.

El centre amb major afectació de Catalunya és l'institut Salvador Espriu de Salt, atribuïble al cribratge massiu de la setmana passada. El centre va començar a rebre els primers resultats el 30 d'octubre, tal com informa l'institut en un comunicat a través del seu portal oficial. A comarques gironines hi havia a data d'ahir 7.585 persones en quarantena, de les quals 7.237 són alumnes i els 348 restants, personal docent. Els contagis a les aules són 1.057, la majoria en alumnes (942) i la resta en professors (115).

Les dades a Catalunya

En el conjunt de Catalunya, el nombre de grups escolars confinats per un positiu de covid-19consecutiu i és de 2.865, 336 menys que els declarats aquest dilluns. Representa el 3,98% del total de centres. Hi ha 70.290 persones confinades, 8.255 menys que en el balanç anterior. En els darrers 10 dies s'han confirmat 6.279 positius. Hi ha encara tres centres completament tancats a la Palma d'Ebre, Sant Martí de Riucorb i Maldà.

Per la seva banda, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, va defensar que les aules són segures durant la seva intervenció a la Comissió d'Educació del Parlament. Bargalló, a més, va constatar que «en el 70% dels casos, només hi ha un cas positiu», per això considera que aquest fet demostra que els contagis no són en el grup estable.

El conseller va explicar que ja han arribat els 1.183 dispositius mifis de connexió a 37 centres del Pla Pilot i avui s'inicia l'enviament massiu de fins a 15.000 connectivitats a alumnes de batxillerat i FP. També començaran a arribar els primers 23.000 ordinadors per a docents i els de l'alumnat es repartiran a mitjans de novembre.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus