La diputada al Congrés d'En Comú Podem (ECP) per Girona, Laura López, va valorar ahir els Pressupostos Generalsde l'Estat (PGE) i va destacar l'augment d'un 30 per cent en inversions a la província, alhora que va descartar la construcció d'un baixador del tren d'alta velocitat a l'aeroport.

López va subratllar l'impacte «positiu» que tindrà en els gironins aquest increment en la partida del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, que passarà de 150,19 milions a 2020 a 195,07 en el projecte per al 2021.

De l'àmbit del transport, la diputada va subratllar, sobretot, l'aposta que el Govern estatal farà a Girona pel tren davant el trànsit rodat, tot i que va garantir que també es milloraran les carreteres i infraestructures existents per reduir la sinistralitat i millorar la mobilitat.

Augment d'un 65%

Laura López va subratllar l'augment en un 65% respecte als anteriors pressupostos, en passar de 66,9 milions d'euros a 110,81, i es va referir a la renovació d'estacions com les de Figueres o Portbou, però també a canvis de catenària o d'aspectes com la senyalització o la mobilitat.

«Estem davant d'uns pressupostos que milloraran el dia a dia de les persones», va garantir López, que, qüestionada pel projecte de baixador de tren d'alta velocitat a l'aeroport de Girona-Costa Brava, va manifestar que li sembla «poc eficient i molt poc necessari».

A més, la diputada va recordar que ECP sempre ha apostat per millorar el transport ferroviari de rodalies sense tancar-se al fet que hi hagi una parada a la instal·lació aeroportuària i va avançar que espera que, al llarg de la legislatura, es puguin desdoblar certes vies a la província.

D'altra banda, en l'àmbit de la sostenibilitat, Laura López va explicar que hi ha partides dirigides a millorar-la al litoral i finalment va reiterar la seva satisfacció davant «dels pressupostos més socials de la història».