La Generalitat incrementa l'aportació del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) a la vegueria de Girona i hi destinarà 52,8 milions d'euros durant el període 2020-2024. Són 2 milions i mig més dels que recollia l'adjudicació provisional, que es va fer aquest estiu. Ara, la Comissió de Cooperació Local de Catalunya ja n'ha donat l'aval definitiu. Per als projectes d'aquest any mateix, d'aquí poc els ajuntaments ja podran disposar del 60% del cost dels treballs. Per comarques, aquella que rep més inversió del PUOSC és l'Alt Empordà. De fet, en concentra més d'un terç del total que es destina a la vegueria (18,16 milions). La segueixen el Baix Empordà, amb 8,4 milions; el Gironès, amb 6,57 milions, i el Ripollès, amb 6,21 milions. La Selva rebrà, 5,58 milions; la Garrotxa, 5,15 milions i finalment, el Pla de l'Estany, 2,75 milions.

La Comissió de Cooperació Local de Catalunya, presidida per la consellera Budó, va aprovar ahir la resolució definitiva del PUOSC per al període 2020-2024. En total, el pla quinquennal recull una aportació global de 250 milions arreu de Catalunya, que subvencionarà 2.131 projectes amb una inversió estimada de 644,8 milions.

Per als municipis gironins, l'aportació del PUOSC serà de 52.853.221 euros. Aquesta xifra incrementa en 2 milions i mig d'euros la que recollia l'adjudicació provisional per a la vegueria de Girona (que es va anunciar a l'estiu). Impulsat des del Departament de la Presidència, el PUOSC permet que, vuit anys després, ajuntaments i consells comarcals recuperin una de les principals eines de cooperació econòmica amb la Generalitat.