06 de desembre de 2020
06.12.2020
Diari de Girona

Molta neu i tot a punt, però incertesa en l’inici de la temporada d’esquí

Només Masella es planteja l’obertura per al 9 de desembre

Les tres estacions de Ferrocarrils de la Generalitat (La Molina, Núria i Vallter 2000) supediten la decisió al desconfinament comarcal

05.12.2020 | 23:14

Presentació atípica de la temporada d´hivern del Pirineu de Girona aquest dijous a Ripoll. Els representants de les cinc estacions d´esquí han afirmat que «estan a punt» per obrir però sense una data concreta per les restriccions de la pandèmia. Masella és l´única que es planteja encara l´obertura el 9 de desembre, però no està del tot decidit. Des de FGC, que gestiona Vall de Núria, La Molina i Vallter 2000, ho supediten al desconfinament comarcal. «Cal obrir quan toqui i no guanyar un dia o dos», ha dit el seu president, Ricard Font. El Patronat de Turisme Costa Brava i la resta de representants van destacar que l´esquí és «segur», que s´han pres mesures per evitar cues i que cal que la temporada sigui continuada i sense interrupcions.

L´acte de presentació de la nova temporada d´hivern 2020-2021 al Pirineu de Girona s´ha fet aquesta setmana a l´interior de l´església de Sant Pere de Ripoll. Els representants de les cinc estacions d´esquí van subratllar que ho tenen «tot a punt» per poder obrir, però també van admetre que la crisi sanitària ha obligat a endarrerir l´inici.

Serà una temporada atípica, han coincidit, que no arrencarà el pont de la Puríssima com altres anys, malgrat tenir gruixos de neu assegurats des del cap de setmana passat.

Aquesta nova temporada està marcada per l´adopció de mesures de prevenció de la covid-19 i la digitalització de serveis per evitar cues, la principal preocupació del sector. Així, des de Masella s´ha posat en marxa un sistema de control d´accés als remuntadors (el «forfet mans lliures») i la compra i recàrrega des de casa dels forfets. Des de FGC també han pres mesures, com ara el lloguer en línia de material d´esquí i punts automàtics de recollida de forfets. També han accelerat la velocitat dels telecadires per tal que vagin més ràpid i s´evitin cues mentre s´espera.

Sense tenir encara una data oficial d´obertura i molt pendents de quan es passi de tram de desescalada, tothom va coincidir que el més important és garantir que la temporada sigui «continuada» i sense interrupcions per una nova onada de la pandèmia. El president del Patronat de Turisme Costa Brava, Miquel Noguer, va subratllar que cal prioritzat la salut per poder «obrir amb tranquil·litat». I va admetre que el més important és que les xifres de contagis es mantinguin a la baixa, ben al contrari del que passa actualment.

Va reivindicar que l´esquí és una activitat segura i va apel·lar a la responsabilitat col·lectiva dels visitants. «Si ho endarrerim, l´important és no haver d´escurçar-ho sobtadament al febrer o març i que la temporada sigui llarga», ha remarcat el president de la Diputació de Girona. Una observació que també va fer el president de FGC, Ricard Font, tot dient que «cal obrir quan toqui» i no fer-ho abans per guanyar uns dies sinó «guanyar la temporada» sense interrupcions i que la gent del territori es pugui guanyar la vida i viure.

Durant l´acte, es van mostrar imatges de la campanya promocional dirigida a fomentar el turisme de proximitat i la mobilitat sostenible. També es va destacar el centenari de l´empresa de transport Teisa, una activitat que va començar amb busos elèctrics i que actualment compta amb una flota de 200 vehicles i més de 300 treballadors.

Entre els serveis que dona, també hi ha la connexió amb l´estació Vallter 2000 des de Banyoles. Precisament sis busos d´aquesta companyia portaran vinils promocionals del territori.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook