25 de gener de 2021
25.01.2021
Diari de Girona

L'AVE «low cost» amb parada a Girona iniciarà el seu servei el 23 de juny

El tren, que s'havia de posar en marxa el passat abril, oferirà noves parades com Figueres, Girona, Tarragona i Lleida

25.01.2021 | 18:50
Un tren AVLO, en una imatge d'arxiu

Renfe ha anunciat que, finalment, el servei de l'AVE «low cost» (AVLO) tindrà parades a Girona i Figueres. El passat mes de febrer, dos mesos abans de la seva posada en marxa, Renfe va comunicar que el servei no s'aturaria a Girona. Però, avui, s'ha informat tant la nova data d'inici dels trajectes (23 de juny) com la incorporació de noves parades (Figueres, Girona, Tarragona i Lleida).

23 de juny

Renfe iniciarà a partir del 23 de juny el servei, que s'havia de posar en marxa el 6 d'abril però es va haver de suspendre per culpa de la pandèmia. Com a novetat, els trens, a més de fer la connexió entre Barcelona i Madrid, oferiran parades a Lleida, Tarragona, Girona i Figueres. En el primer moment, l'AVLO tindrà quatre circulacions diàries per sentit entre Madrid i Barcelona, ampliables segons l'evolució de la demanda. Aquest dimarts, i durant tres setmanes, Renfe posarà a la venda bitllets per aquests trens per 5 euros.

Els trens AVLO seran el servei d'alta velocitat de Renfe amb major capacitat de passatgers, amb 438 places per tren, un 20% més que els actuals trens. Seran combois, també, amb emissions zero i que circularan amb electricitat 100% renovable.

Inicialment, els AVLO no preveien parada a ciutats catalanes com Tarragona, Girona, Lleida o Figueres, però finalment Renfe ha canviat d'opinió. La Generalitat, a través del secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, havia demanat per carta que hi hagués parades en aquestes ciutats, cosa que també havia aprovat el Parlament en diverses resolucions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook