28 de gener de 2021
28.01.2021
Diari de Girona

La pressió assistencial i la transmissió segueixen a l'alça

Augmenta la tensió a les UCIs catalanes després que el llindar de crítics hagi superat els 700 | Olot segueix sent el municipi català amb els indicadors de contagi del virus més elevats

27.01.2021 | 23:43
La pressió assistencial i la transmissió segueixen a l'alça

Les dades epidemiològiques van seguir empitjorant ahir a la Regió Sanitària de Girona, així com la pressió assistencial. D'una banda, el risc de rebrot ha pujat uns deu punts i ja torna a fregar els 500. A més, la velocitat de reproducció del virus (Rt) es va situar en 0,95 i va créixer dues centèsimes. Seguidament, es van sumar 338 casos, una xifra lleugerament inferior al dia anterior, i es van sumar dues morts.

Finalment, ja hi ha 287 hospitalitzats gironins, deu més que el dia anterior i, del total, 54 són crítics, dos menys. Olot segueix sent la ciutat catalana de més de 20.000 habitants amb els indicadors de contagi més elevats.

D'altra banda, Catalunya va superar ahir el llindar de 700 crítics ingressats amb un total de 705 pacients a l'UCI. La velocitat de propagació, l'Rt, va pujar a 0,95, una centèsima més en les últimes 24 hores, segons el darrer balanç del Departament de Salut. El risc de rebrot també va augmentar, ho va fer un punt i es va situar en 590. En paral·lel, la incidència a 14 dies va baixar.

Brot a un geriàtric de Celrà

Finalment, un brot de coronavirus afecta dotze dels 29 residents de la residència geriàtrica Sant Jordi de Celrà i quatre treballadors. Segons va informar Salut, el primer contagi es va detectar diumenge passat durant el cribratge rutinari que es fa setmanalment als professionals de centres residencials.

Arran del positiu, van activar les mesures de contenció i control, van activar el pla de sectorització de la residència i van fer un cribratge massiu a tots els residents i els treballadors. Amb les proves, van detectar dotze casos entre els residents i a tres empleats més -que se sumen al primer que va donar positiu diumenge.

Per garantir la sectorització dels espais, han traslladat tres usuaris a la residència Orpea, al Puig d'en Roca i al sociosanitari de la Clínica Salus. Així, actualment hi ha nou persones positives aïllades en zona vermella.

El Departament de Salut i l'Agència de Salut Pública estan fent seguiment del brot i de les mesures preventives juntament amb la direcció del centre.

L'equip d'atenció primària de Celrà s'ha encarregat del seguiment clínic dels pacients contagiats.Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook