La implantació del sistema de recollida de residus porta a porta ha permès a l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni incrementar un 9,57% la recollida selectiva durant el 2020. Aquestes dades suposen, segons assegura el consistori, un increment significatiu respecte a les dades de 2019, quan es va començar a desplegar el sistema de recollida porta a porta, i confirmen la tendència a l'alça en la recollida selectiva.

En detall, les dades de recollida selectiva tenen un impacte important en la recollida de restes vegetals, que creix un 36%, la matèria orgànica, amb un increment d'un 29%, i en els envasos, que augmenten gairebé un 10%. El cartró i el vidre gairebé es mantenen igual. L'increment de la recollida selectiva té també com a conseqüència positiva la disminució de la fracció de rebuig, que baixa un 27%.

L'increment de la recollida selectiva és una conseqüència directa del desplegament del sistema de recollida porta a porta a bona part del municipi de Calonge i Sant Antoni. Aquest desplegament va finalitzar la tardor de l'any passat, i s'aplica a totes les urbanitzacions del municipi, excepte Mas Pere, i al nucli de Sant Antoni. El sistema de recollida porta a porta arriba a 6.000 habitatges, amb una població censada de gairebé 7.000 persones.

D'altra banda, el servei de recollida de residus també ha incorporat un canal de comunicació directe per dubtes, consultes i incidències en el servei, a través d'un mail i un canal de WhatsApp.