La Regió Sanitària de Girona va assolir ahir una fita destacada que consolida el bon ritme de la campanya de vacunació, començat fa poques setmanes. Concretament, es van superar les 50.000 primeres dosis. El més remarcable és que la meitat d'aquests vaccins s'han administrat en les darreres dues setmanes. Tenint en compte que Girona, així com Catalunya i Espanya, va començar a vacunar el 27 de desembre, les últimes xifres evidencien que el ritme de vacunacions va acabar d'agafar embranzida a partir del 16 de febrer, quan el personal educatiu es va afegir a la resta de col·lectius de serveis essencials.

Respecte a les segones dosis, encara no han acabat de consolidar-se, ja que el ritme és bastant més lent. Actualment hi ha 19.739 persones immunitzades i Salut n'administra unes 200 de mitjana cada dia, quan de les primeres se'n posen entre 1.000 i 5.000

A mitjans d'abril, es compliran deu setmanes des que els primers professionals de serveis essencials, entre els quals hi ha metges que no estan a primera línia, psicòlegs, veterinaris, farmacèutics, funcionaris de presons i cossos d'emergència i seguretat, entre d'altres, van rebre la primera dosi d'AstraZeneca. A partir de llavors, es començarà a notar un augment pronunciat d'immunitzats.

Paral·lelament, també s'està vacunant amb dosis de Pfizer a treballadors i usuaris de residències, que ja s'està a punt d'arribar a la totalitat, i amb dosis de Moderna a sanitaris, tot i que aquesta setmana hi ha hagut un retard en l'entrega de vaccins d'aquesta farmacèutica.

Fa poc més d'una setmana que s'han començat a vacunar persones dependents, cuidadors i de més de 80 anys. Faltarà veure què passarà si s'autoritza l'administració de la dosi d'AstraZeneca a persones de fins a 65 anys per tal d'avançar en les fases establertes.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus