Una avaria a l'estació de tren de Girona va causar ahir al matí retards en els trens de les línies de rodalies que connecten Girona amb Barcelona i la frontera francesa. Els combois van anar amb un retard d'uns 30 minuts de mitjana, segons la companyia Renfe

La incidència es va registrar a les set del matí a l'estació del tren convencional de la ciutat i va consistir, segons l'empresa ferroviària, en un problema en el sistema de senyalització i control d'Adif.

Arran d'aquesta avaria, Renfe va acumular els retards a les línies de rodalies R1 i RG1.

Al cap d'una hora i mitja, els tècnics d'Adif (Administrador d'Infraestructures Ferroviàries) ja van donar per resolta la incidència, segons va informar Renfe.

Durant aquest període, els trens van anar amb retard d'una mitja hora de mitjana però poc després ja van començar a recuperar les freqüències habituals i a circular amb normalitat, segons la companyia.

De fet, a l'estació de trens de Girona, cap a les deu del matí, cap dels panells informatius informava ja de retards en els combois de les línies R1 i RG1, que van ser les línies afectades.

Un equipament, el gironí, que estava mig buit aquella hora tot i la situació viscuda a primera hora del matí i que va dificultar la mobilitat a més d'una persona que volia anar a treballar i que va trobar-se amb retards dels seus trens.

Els retards amb les línies de rodalies han causat crítiques els últims anys a usuaris de trens de la província i també de la resta de Catalunya. En el cas d'ahir, l'avaria, però, es va resoldre amb rapidesa i la situació es va poder normalitzar amb més celeritat.