El Robolot la seva 20a edició mantenint la seva essència original però en un format diferent, un espai per tal que tots els formadors i docents puguin compartir coneixements. La situació de la covid-19 ha obligat a repetir el format online però sense perdre els pilars del certamen: coneixement, formació i educació a través de reptes. El Robolot 2021 comptarà amb una jornada d'intercanvi de coneixement, tres concursos de reptes per a estudiants i una cloenda presencial.

La jornada comptarà amb els principals experts i desenvolupadors de dins i fora de Catalunya que explicaran, de primera mà, les darreres innovacions en eines de Programació i Robòtica Educatives. Així doncs, s'han preparat ponències sobre novetats de Microblocks, novetats de Snap, novetats de Snap4Arduino, i novetats de Moodle. També es parlarà de nous recursos amb ArduinoBlocks, dels SteamMakers i de les experiències formatives de Robolot Team-CESIRE. La jornada s'acabarà amb una taula rodona sobre aprenentatge amb sentit per a la vida.

El Robolot és un certamen de robòtica didàctica i, com a tal, l'educació En aquest sentit, en l'edició d'enguany el concurs s'ha plantejat en forma de tres reptes per als estudiants. Podran participar en l'apartat de Reptes Mapping, el de reptes ArduinoBlocks o el de Reptes 3D. La jornada de cloenda del Robolot 2021 se celebrarà el 28 de maig i serà en format presencial. El Firal d'Olot acollirà una mostra de projectes STEAM que hauran elaborat els nois i noies dels 5 instituts d'Olot. Si la situació sanitària ho permet, s'obrirà al públic presencialment. En cas de no ser possible es podrà seguir en streaming. L'acte d'entrega de premis es durà a terme, també de forma presencial, al Firalet, davant l'ajuntament d'Olot. De fet, la façana de l'edifici serà l'espai a on es projectaran els treballs presentats al concurs de Reptes Mapping.