Segueix-nos a les xarxes socials:

El sector turístic gironí, esperançat amb l’Avlo

L’Alt Empordà diu que ara cal «comunicar més que mai els encants de la comarca»

El sector turístic gironí, esperançat amb l’Avlo

L’hostaleria gironina espera que l’arribada de la nova connexió d’Avlo ajudi a portar més visitants a la ciutat, tot i que el sector es manté a l’expectativa de quin serà l’impacte real que tindrà. «Tot el que sigui l’obertura d’una nova via de transport de viatgers és importantíssim i serà benvingut», explica el president de l’Associació d’Hostaleria de Girona,Josep Carreras. Malgrat això, Carreras reconeix que, en aquesta època de l’any, l’Avlo tindrà «poca repercussió» a la ciutat, ja que «és probable que un cop el visitant arribi a l’estació agafi un bus que el dugui a la costa o al Pirineu», apunta. En qualsevol cas, valora que el nou tren ajudarà a promoure sortides de curta estada: «Sens dubte, hi haurà qui vindrà a passar un cap de setmana a la ciutat, i més amb aquests preus», afirma Carreras, que destaca el paper de les activitats culturals i esportives de Girona per atraure visitants, sobretot passat l’estiu. «És un petit pas cap a la normalitat desitjada», diu Carreras, que afegeix: «tant de bo passi el mateix amb l’aeroport de Girona», que s’ha reactivat però no té el nivell de vols pre-pandèmia. En aquest sentit, Carreras matisa que l’activitat a l’aeroport i les estacions d’AVE i tren convencional està «molt reduït, molt minvat. Fins que no assolim la xifra de trajectes que teníem abans estarem recuperant, no creixent», exposa.

This browser does not support the video element.

El tren AVLO arriba a l'Estació de Girona

Bones sensacions a l’Alt Empordà

A l’Empordà, l’arribada de l’Avlo ha causat bones sensacions al sector del comerç i l’hostaleria, ja que ho consideren com una nova oportunitat per poder obrir, encara més, les portes de Figueres i de la comarca. En aquest sentit, Frederic Carbó, president de Comerç Figueres Associació, explica que «Figueres ha d’estar contenta de tenir una estació de l’AVE, i més ara que tothom pot venir a visitar-nos amb un preu molt econòmic». Tanmateix, Miquel Gotanegra, president de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà, detalla que «l’arribada de l’Avlo és molt positiva, i cal saber-la aprofitar».

Gotanegra recorda també la importància de saber comunicar: «L’Alt Empordà té una capacitat estratègica excel·lent. Hem de saber comunicar els nostres atractius turístics a les destinacions d’aquests trens. Aquest és el repte que tenim sobre la taula». Per aquest motiu, i per tal d’incentivar també les visites a la comarca, l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà ha creat la nova plataforma digital «Empordà Origen». «Allà farem campanyes específiques a les destinacions d’aquests trens. Comunicarem que estem aquí, i crec que això és molt important», explica.

Prem per veure més contingut per a tu