En set hores de diferència han tingut lloc dos accidents de cotxe a la província gironina provocats per porcs senglars que passaven la carretera.

El primer dels incidents ha tingut lloc durant aquesta matinada a la C-260 a Castelló d'Empúries. Segons informació dels Bombers de la Generalitat, el xoc s'ha produït a les 2.45 hores, quan un turisme ocupat per quatre persones ha xocat contra un porc senglar que travessava mentre circulava pel quilòmetre 34 de la via. Tres dotacions del cos d'emergències han anat al lloc dels fets i han netejat la carretera. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès a dues persones, una de les quals ha hagut de ser evacuada a l'Hospital de Figueres. Es tracta d'una dona de 55 anys que referia dolor lumbar.

Unes set hores després, prop d'un quart d'onze del matí, hi ha hagut un altre xoc on s'hi han vist implicats dos turismes i un camió. Els fets han tingut lloc a la C-35, a l'altura de Fogars de la Selva, quan els tres vehicles s'han accidentat per l'atropellament de l'animal. L'accident ha provocat dos ferits lleus i no s'ha hagut de fer cap trasllat hospitalari.

Reclamen més mesures

Els pagesos fa temps que reclamen més mesures de control davant l'avanç del porc senglar. A l'Alt Empordà, la temporada 2019-2020 va tancar amb un 19,8% per quilòmetre quadrat de presència d'aquesta espècie, una de les més elevades del país juntament amb la Garrotxa, el Montseny i el Montnegre.

En aquest sentit, el coordinador d’Unió de Pagesos a les comarques de Girona, Narcís Poch, assegurava a principis d'any que actualment hi ha setze exemplars per quilòmetre quadrat.

El porc senglar es pot caçar des de principis de setembre fins a finals de març de l’any vinent.