Puigcerdà no està d’acord amb la decisió del govern francès de prorrogar sense data el bloqueig dels passos fronterers secundaris i li demanarà a través de la prefectura que reconsideri la mesura i obri les carreteres entre Age i Palau i entre el mateix nucli de Puigcerdà i la Tor de Carol.

L’Elisi va decidir la setmana passada allargar fins abril de l’any que ve el tall de les carreteres secundàries que travessen la frontera per, en aquesta ocasió, motius de seguretat antiterrorista i control d’immigració. Quan va decretar l’últim tancament, el mes de gener, ja en va caure el motiu sanitari, el qual va ser el que va motivar el primer bloqueig durant la pandèmia i els confinaments respectius a un costat i l’altre de la frontera, el febrer del 20.

Diumenge passat finalitzava el termini estipulat pel mateix govern francès per mantenir barrat el pas, però per sorpresa de les autoritats locals va anunciar una pròrroga. Això ha esvaït l’esperança dels cerdans d’estalviar-se el tomb quan volen circular entre Palau i Age o entre la Tor de Carol i Puigcerdà pel Camí de la Vinyola. Davant d’aquesta situació l’Ajuntament de Puigcerdà ha anunciat que es posarà en contacte amb la prefectura de Perpinyà per al·legar que els dos vials tallats formen part de la xarxa circulatòria local i que, doncs, no representen cap amenaça per la lluita antiterrorista ni pel trànsit d’immigració il·legal.