Campanya policial per reduir els accidents de trànsit causats per conductors beguts o drogats.

Mossos de Trànsit i Policia Locals coincidint amb els dies previs de Nadal desplegaran controls aleatoris per conscienciar la ciutadania.

Des d’avui i fins al dijous 23, el Servei Català de Trànsit (SCT) coordina amb el cos dels Mossos d’Esquadra i les Policies Locals gironines la campanya intensiva de controls que faran a les carreteres i zones urbanes. 

Els controls policials de drogoalcoholèmia es faran de manera aleatòria i en qualsevol moment del dia, per tal de conscienciar la ciutadania que aquesta problemàtica pot provocar accidents de trànsit mortals i greus. 

Taxa 0,0%

L’SCT recorda que el consum d’alcohol i drogues i la conducció són totalment incompatibles i que, encara que se circuli amb una taxa d’alcoholèmia dins dels marges legals permesos, el risc d’accident es pot incrementar, atès que l’única taxa segura és 0’0% 

Trànsit també destaca en un comunicat que cada any entre el 30 i 40% dels conductors morts en accidents s'ha pogut comprovar en les autòpsies que havien consumit alcohol o drogues. En la passada campanya del mes de juny de 2021, es van imposar 908 denúncies per anar begut, 170 de les quals penals. D’altra banda, de les 408 proves d’estupefaents efectuades, 198 van donar positiu.